sobota, 12 grudnia 2015

Kawa Dallmayr zaparzana w kawiarce

Kawiarka, zwana kafeterią, to urządzenie służące do zaparzania wyśmienitych kaw. Smak kawy powstałej dzięki niej jest wyjątkowy. Charakterystyczny, głęboki aromat kawy parzonej za pomocą kawiarki najlepiej osiągnąć dzięki oryginalnej Kawie Dallmayr.Szczególną popularność kawiarki zyskały w USA, ale także w Europie, zwłaszcza we Włoszech oraz w Szwecji. Wykonywane są one z różnych materiałów i w zależności od tego zyskują różnoraki smak. Oryginalnie tworzone były z aluminium. 





Składają się ze zbiorniczka na wodę, lejka z sitkiem do kawy i zbiorniczka górnego, w którym zbiera się zaparzona kawa.Jak działa kawiarka? Woda po podgrzaniu zamienia się w parę wodną. Dzięki ciśnieniu trafia do górnego zbiorniczka. Po drodze przechodzi przez kawę, która znajduje się na sitku.  Proces parzenia kończy się, kiedy w górnym zbiorniku jest dostateczna ilość kawy.
Kawa Dallmayr ma dwa rodzaje produktów, które szczególnie nadają się do tego typu zaparzania. To Dallmayr Espresso Monaco i Espresso d’Oro. Monaco to prawdziwie Włoska kawa, mocno palona. Ma pełny, lekko cierpki smak. Aromat zaś przypomina czekoladę z domieszką cytrusa. Dzięki niej przygotować można oryginalne Latte Macchiato oraz Cappuccino.




Espresso D’Oro to kawa wysokiej jakości. Jest drobno zmielona, idealna do kawiarki. Smak powstał dzięki starannemu procesowi palenia. Jest nieco pikantny, cierpki, ale aromatyczny. Doskonale nadaje się do przygotowania Cappuccino, Latte Macchiato oraz Espresso Machiato.
Poczuj się jak barista i uczyń ze swego domu prawdziwą włoską kawiarnię, dzięki kawie Dallmayr przygotowanej w niezawodnej kawiarce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz