poniedziałek, 21 grudnia 2015

Rodzaje kawy Dallmayr.

Kawa Dallmayr to jednaj z najbardziej popularnych i rozpoznawalnych marek kaw. Słynna złota etykieta kojarzona jest z wyrafinowanym smakiem i jakością. Ma ona wiele rodzajów, ciężko jest wybrać jeden najlepszy, dlatego warto spróbować każdego i zakochać się w aromatycznych ziarnach.Swoją przygodę z kawą Dallmayr dobrze jest rozpocząć od Dallmayr Classic. Słynie z niepowtarzalnego smaku, ale i atrakcyjnej ceny. Jest chwilą przyjemności, na którą każdy może sobie pozwolić. Połączono w niej różne rodzaje ziaren. Ma mocny, aromatyczny smak i niską kwasowość.




 Aby zaparzyć najlepszą kawę wystarczy dać 6–8 g proszku kawy na jedną filiżankę. Czas parzenia wynosi 8 minut.Kawa Dallmayr Gold to z kolei kawa rozpuszczalna, którą można przygotować szybko niemal w każdych warunkach. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. To mieszkanka doskonale znanej kawy Arabica i etiopskich odmian.  Wyczuwalna jest duża kwasowość tej odmiany kawy. Wsypuje się jej 1 lub 2 łyżeczki. Dallmayr Ethiopia to niesamowita kawa. Pochodzi z Etiopii, naturalnej ojczyzny kawy. Smak jej wydaje się być nieco pikantny, a w aromacie wyczuwalna jest ziołowa nuta. Kawę parzyć można w ekspresie przelewowym i z wykorzystaniem ręcznych filtrów.




Swą włoskością kusi natomiast Dallmayr Espresso Monaco. To właśnie Włochy były miejscem, gdzie w Europie propagowana była kawa. Espresso Monaco powstała już w 1964 roku. Jej ziarna podlegają długiemu procesowi parzenia. W smaku podobna jest do Cappuccino. To 100% kawy Arabica. Kawy Dallmayar we wszystkich swoich rodzajach od lat smakują ludziom na całym świecie. To tradycja i jakość, której nie sposób jest się oprzeć.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz